Najnovije vesti

obavestenje

КОНКУРС ЗА ПРИЈЕМ ДЕЦЕ У ПРЕДШКОЛСКУ УСТАНОВУ ”ДЕСАНКА МАКСИМОВИЋ”

Предшколска установа ”Десанка Максимовић” Број: 122  /2021. Датум: 27.04.2021. године Житиште На основу члана 17. Закона о основама система образовања и васпитања (”Службени гласник РС”, број: 88/17, 27/18, 10/19 и 6/20), члана 13. Закона о предшколском васпитању и образовању (”Службени Гласник РС”, бр. 18/2010 101/17, 95/18 и 10/19), члана  32. Статута Предшколске установе Десанка Максимовић”

Pročitaj više
3

Završnica projekta “Godišnja doba”

U cilju razvijanja savremene programske koncepcije koje nam donose nove osnove programa “Godine uzleta” organizovana je u vidu modne revije gde su deca starije vrtićke grupe iz Zitišta, svojim odevnim kombinacijama predstavljala određeno godišnje doba. Deca su sticala samopouzdanja, otvorenost i kreativnost. Roditelji su indirektno učestvovali u realizaciji projekta.

Pročitaj više
15

Predškolci upoznati sa svrhom i postupkom vakcinacije

U okviru redovnih aktivnosti medicinske sestre na preventivi realizovane su aktivnosti u svim vaspitnim grupama žitištanskog vrtića. Predškolci su, u skladu sa aktuelnom redovnom vakcinacijom, upoznati sa svrhom i postupkom iste, dok su mlađa deca obogaćivala znanja o zanimanjima lekara i medicinske sestre, praktično manipulišući priborom potrebnim za obavljanje ovog odgovornog posla. Najmlađi polaznici vrtića,

Pročitaj više
3

U vrtiću u Tordi obeležen je Dan dečaka

U vrtiću u Tordi obeležen je Dan dečaka.  Realizovana je aktivnost prilikom koje su devojčice predale dečacima poklone koje su pripremili sa vaspitačima.

Pročitaj više
1

Obeležen je Svetski dan zdravlja.

Na nivou Predškolske ustanove obeležen je Svetski dan zdravlja. Deca, vaspitači i medicinske sestre prigodnim aktivnostima su obeležili Svetski dan zdravlja. Vaspitači i medicinske sestre su deci ukazali na važnost zdravlja i na faktore koje utiču na zdravlje.

Pročitaj više
1

BROŠURE ZA PORODICE

BROŠURE ZA PORODICE Kao podršku radu predškolske ustanove  sa porodicama (roditelјi ili drugi zakonski zastupnici) na dalјinu, CIP-Centar za interaktivnu pedagogiju je kreirao tri brošure za porodice koje sa sedam video obuka obezbeđuju dodatne resurse za realizaciju različitih aktivnosti u domenu saradnje sa porodicom. Teme su izabrane jer se roditelјske prakse zasnivaju na razumevanju dobrobiti

Pročitaj više
2

“Budi human” za dečaka Vukašina Djurina

Predškolska ustanova se priključila humanitarnoj akciji fondacije “Budi human” za dečaka Vukašina Djurina kojem je potrebana pomoć za izlečenje. Deca i njihovi roditelji su još jednom pokazali svoju humanost i prikupili značajna sredstva za Vukašina.

Pročitaj više
5

Obeležen 8. mart

Na nivou Predškolske ustanove prigodnim aktivnostima obeležen je 8. mart. Najlepša mama na svetu? Moja mama! Odakle nam oči? Rodila ih majka! Odakle nam uši? Rodila ih majka! Odakle nam ruke? Rodila ih majka! Sve na svetu rodila je majka!   Uživajte u fotografijama.

Pročitaj više
1

Mali Princ

Polaznici pripremne grupe celodnevnog boravka iz žitištanskog vrtića oživeli su likove iz romana Mali Princ 24. februara 2021. godine na platou ispred zgrade vrtića povodom zatvaranja istoimenog Projekta. Deca su pokazala svoje glumačko umeće, a roditeljima je omogućeno da se putem  izložbenih panoa upoznaju sa dečjim stvaralaštvom koje je pratilo čitav proces Projekta. Poruka koju

Pročitaj više
1

Maskenbal u Tordi

U skladu sa narodom tradicijom u vrtiću u Tordi održan je maskenbal. Polaznici našeg vrtića su uživali u realizaciji ovog običaja o čemu svedoče fotografije…

Pročitaj više